Timmerman Natuursteen

Verrijkende Bedrijfsreis naar Natuursteenbeurs: Kennis, Inspiratie en Netwerken in Verona

28 september om 1:45 uur ’s nachts verzamelen we op kantoor. De ene heeft nog even kort geslapen, de ander is al over de slaap heen. We worden opgehaald door twee taxi’s richting vliegveld Schiphol. Om 4:25 komen we daar aan, ruim op tijd, aangezien onze vlucht pas om 6:35 vertrekt. Er is genoeg tijd om rustig te zitten in een van de vele restaurants en te genieten van een goede kop koffie.

Bij het boarden zien we al enkele bekende gezichten die ook naar de natuursteenbeurs gaan. Het lijkt wel alsof het hele vliegtuig gevuld is met mensen uit de steenhouwersbranche. Er wordt gegrapt: “Als het vliegtuig de eindbestemming niet haalt, blijft er geen steenhouwer meer over in Nederland.”

Iets later dan gepland stappen we in het vliegtuig. Een aantal collega’s begint al te slapen voordat het vliegtuig überhaupt is opgestegen. Iedereen heeft een korte nacht gehad of zelfs helemaal niet geslapen. Na ongeveer een uur meldt de piloot vanuit de cockpit: “We vliegen nu over de Alpen.” Dit levert een aantal mooie foto’s op. Niet veel later beginnen we met de landing. We zijn in Verona!

Voor de reis hebben we auto’s gehuurd die we in de buurt van het vliegveld ophalen. Vandaar vertrekken we direct naar de beurs. Bij aankomst ontmoeten we Martin (directeur) en zijn vrouw, die de beurs hebben gecombineerd met hun vakantie.

De beurs bestaat uit 10 hallen en 4 buitenruimtes, met in totaal 1.207 bedrijven uit 47 landen. De grote machines staan in de hallen met lagere nummers. We spreken daar met contactpersonen van verschillende machines die ook in onze werkplaats worden gebruikt. Collega’s die veel met de machines werken, bekijken de nieuwste technieken en stellen vragen aan de vertegenwoordigers van de bedrijven. We zien waterjets, machines met 3, 4 of 5 assen, en verschillende schuurmachines, de ene nog groter dan de andere. Iedereen kijkt zijn ogen uit. In de loop van de middag ontstaan er verschillende groepjes en iedereen gaat zijn eigen weg.

Na een vermoeiende dag genieten we ’s avonds van een diner in een Italiaans restaurant in de buurt van ons hotel en daarna gaat het merendeel snel naar bed.

De volgende dag ontbijten we en zijn we klaar voor een nieuwe dag op de beurs. Vandaag richten we ons meer op de materialen. We komen de meest bijzondere materialen en bewerkingen tegen, opgedeeld per land, zoals groeves uit Brazilië, Turkije, Griekenland, enzovoort. We spreken met verschillende leveranciers van natuursteen die ook aan ons leveren of potentiële bedrijven om mee samen te werken.

Rond 3 uur besluiten we de beurs te verlaten. We hebben het meeste nu al gezien. En hebben een reservering bij een restaurant aan het Gardameer, op ongeveer een halfuur rijden. Bij een klein haventje genieten we nog even van de laatste zonnestralen en maken we mooie kiekjes. We sluiten onze reis af met een heerlijk diner met uitzicht op het meer. Iedereen spreekt lovend over de ervaringen. Wat een mooie, gezellige en leuke reis was dit met elkaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel op Social Media

Maak een afspraak

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op voor een afspraak.
Nieuwerkerk (Maandag tot Zaterdag)
Goes (Enkel afspraak maken via telefoon 0113-311444)
Hellevoetsluis (Dinsdag en Donderdag)
Rotterdam (Maandag tot Zaterdag)

Afspraakformulier

Kies dag & tijd

Uw keuze

{service_name}
{reservation_date}, {reservation_time}

Locatie:

{location_name}
Er is geen keuze gemaakt.

Uw gegevens

Deze velden zijn verplicht *.

Uw afspraak wordt gemaakt..